Ornitologen Ahmed Sukarno: Historien om världens lyckligaste ofrivilliga porrstjärna

2013/07/01 § Lämna en kommentar

En av de mest mytomspunna sovjetiska institutionerna, som intressant nog sällan uppmärksammats i den ortodoxa historieskrivningen, torde ha varit arkipelagen av träningsläger för unga prostituerade. Under efterkrigstiden var det vanligt att unga flickor, helst med ett förflutet inom gymnastik och balett, hämtades till ett av dessa läger där de bakom stängda murar utbildades till känslokalla kurtisaner i syfte att få utländska dignitärer på fall. I KGBs arkiv omnämns dessa förtappade flickor vanligtvis som ”svalor”.

”Svalorna” hade också sin androgyna motsvarighet. Dessa kunde naturligtvis inte förmås att genomgå den förnedrande utbildningen genom lock och pock, särskilt med tanke på att homosexualitet var kriminaliserat i Sovjetunionen, utan den försmådda skaran av elittränade homosexuella unga män var till övervägande del frihetsberövade heterosexuella pojkar hämtade från något av Sovjetunionens otaliga arbetsläger. För dessa framstod arbetet som prostituerad i partiets tjänst som ett långt mycket mer attraktivt alternativ än en livslång internering.

”Svalorna” visade sig vara ett utmärkt vapen i kampen mot kapitalismens koryféer, och flera högt uppsatta utländska dignitärer kom att gå i fällan genom att låta sig charmeras av en tillsynes oskuldsfull ”svala”. Enligt gängse praxis brukade KGB aptera filmkameror i de sovrum som sedan brukades av ”svalan” och hennes offer för att sedan, när tillfället uppenbarade sig, hota att sända banden med det inspelade kärleksmötet till offrets familj och arbetsgivare. Naturligtvis gav flertalet av de ertappade dignitärerna efter för KGBs krav och slutade ofta som den sovjetiska säkerhetstjänstens lojala spioner i det egna hemlandet.

Emellertid var det inte alltid denna intrikata strategi lyckades. Det mest frapperande exemplet torde vara det misslyckade försöket att sexuellt utpressa Indonesiens president Ahmed Sukarno. Denna besökte Moskva i början av 1960-talet då han ännu styrde Indonesien mer eller mindre efter eget huvud, utan intervention från militären eller det starka inhemska kommunistpartiet. Sukorno var redan då internationellt känd som en notorisk kvinnoslukare.

Under sin veckolånga vistelse i Moskva ingav sig den lyckligt ovetandes indonesiska presidenten i den ena kärleksakten efter den andra, fullständigt omedveten om att hans sängkamrater alla vara elittränade ”svalor”. Sukarno blev sedermera inkallad till KGBs högkvarter där dess manskap spelade upp episod efter episod föreställande presidentens sexuella eskapader. Genom hela denna förnedrande filmvisningen satt presidenten tystlåten, fascinerad och helt försjunken i tankar. Allting förändrades i ett slag efter att filmvisningen var över och presidenten förväntades göra avbön och oåterkalligen infoga sig i världskommunismens led.

Istället för att falla till föga, vilket var regel snarare än undantag, bad Sukorno entusiastiskt om att få kopior av banden så att han omgående kunde uppvisa sin exceptionella fertilitet för sitt folk. Vidare kunde han enligt KGBs protokoll inte tacka sina ryska värdar nog för deras gränslösa gästfrihet.

Indonesiens njutningslystna president Ahmed Sukarno

Indonesiens njutningslystna president Ahmed Sukarno

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vad är detta?

Du läser för närvarande Ornitologen Ahmed Sukarno: Historien om världens lyckligaste ofrivilliga porrstjärnaLuriks Anakronismer.

Meta

%d bloggare gillar detta: